söndag 23 september 2012

Den största segern...


...någon kan vinna, är segern över sig själv!

Så talande och träffsäkert så håren reste sig över hela kroppen när jag stötte på denna väggbonad på en loppis i stan, strax efter att jag öppnat norrfrid gårdsbutik


nu hänger bonaden i butiken som en påminnelse över att ofta är det vi som sätter krokben för oss själva när det kommer till att förverkliga våra drömmar och nå våra mål


för så har hela min livsresa varit...är en drömmare till min natur och har så mycket idéer i huvudet så att man ibland önskar att det fanns en onoff-knapp....


...men istället för att förverkliga de största drömmarna har jag låtit mig nedslås och präglas av mina egna negativa tankegångar...


- inte kan väl jag? 
- hur kan jag tro att...
- vad ska andra tycka och tänka?


...ja den där jantelagen ni vet, eller ska jag skylla på uppväxten eller barndomen? Har alltid gjort det som förväntades av mej eller som jag trott förväntades av mej...tagit den säkra trygga vägen. Därför blev jag också civilekonom ha ha, så främmande och långt bort från kreativiteten man bara kan komma, men så typiskt mig!


Nåväl, nog har jag nytta av att jag kan siffror och skatteregler nu när jag äntligen tagit mod till mig att öppna upp en butik på gården. Och det har börjat bra och har blivit mycket väl mottaget! Jag är så tacksam och lättad! 


Jag har också er bloggläsare att tacka för att jag äntligen vågade...så många vänner och likasinnade jag fått kontakt med och vissa av er har jag också träffat....ni fick mig med era kommentarer och peppande ord våga hoppa!


Redan här på bilden när första leveransen av kläder från Östebro anlänt och butiken var för övrigt tom kände jag att detta var rätt för mig...och den känslan har bara förstärkts genom de här senaste veckorna av intensiv närvaro i butiken och trevliga kundkontakter. För även om jag nu jobbar jämsides med min man mer eller mindre varje dag i veckan så är det värt allt slit hundra gånger om...

Det här är bara början!

22 kommentarer:

 1. Härligt, härligt, härligt! Du är verkligen en förebild för oss andra som ännu inte har vågat ta steget. Stor söndagskram till dig!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Mycket kloka ord på väggbonaden! Jag hoppas på att våga hoppa själv en vacker dag!
  Du har det så mysigt i butiken, jag bara måste ta mig dit någon dag :)

  Ha d gott!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Även om det varit en lång väg för dig så personifierar du för mig styrka, mod, enorm kreativitet och en härlig envishet!
  Butiken verkar nu vara fylld med fina varor, jag ser massor av det jag gillar. Och sista bilden är så stämningsfullt vacker.
  Det här är bara början...det är rätt inställning Eija!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 4. Bästa godaste!
  När jag läste ditt inlägg vällde tårar av
  glädje, hopp och tro på att ALLT GÅR bara
  man vill! Du och ditt beslut att genomföra din
  önskan om en gårdsbutik är ett så härligt
  bevis om detta! Jag blir rörd och lycklig för din
  skull och önskar ALLT GOTT av det bästa av
  hälsa, glädje, pengar, framgång och kärlek!
  Du och likasinnade starka envisa kvinnor är en inspiration
  för oss andra som också vill och är PÅ GÅNG!!
  Tack och stor kram till dig!
  Zazza Susanne Jebara

  SvaraRadera
 5. En riktig förebild är du! Jag är så glad för din skull och att du vågade...

  Söndagskram från Eva-Mari som för övrigt tappar andan av begär efter den tunika du bär!! Oj, det blev visst ett rim...

  SvaraRadera
 6. Underbara Eija! Vet precis hur du menar och jag känner igen mig i varje stavelse. Det är inte alltid det lättaste när man kliver av vägen och börjar färdas mot sitt eget väl.... Men det är ABSOLUT värt allt. Vilken lycka det är att följa dig och jag gläds med dig så otroligt mycket <3 du är så värd denna lycka - för jag vet att du lägger din själ i detta och det är precis det som gör allt så fantastiskt. Det strålar om dig och din butik.
  Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 7. Hej Eija!
  Så tänkvärda och kloka ord från dej,,, precis så är det,
  och vilka fina biler från din butik,, önskar jag kunde besöka den!
  Hoppas din Dag blir fin!
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 8. Och inte vara det att du har utmanat dug själv och genomfört detta stora fina. En sann inspiratör blir du också när du skriver om dina egna uppnådda mål. En glädje för en sådan som jag som också drömmer i massor men som inte vågat göra slag i saken vad det gäller uppbrott och nystart. Ny börjar det i alla fall röra på sig och att läsa dina inlägg då blir jag glad och känner mig stärkt av.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Du är så bra! Jag är jätteglad över att du äntligen står där med en urvacker liten butik, precis det du drömt om så länge! Önskar dig all lycka och jag är säker på att butiken kommer att bli en jättesuccé! kram

  SvaraRadera
 10. Hej Eija, what a nice shop! I´m sure a lot of people will come to your shop!!Good luck!

  SvaraRadera
 11. lilla Eija vilka kloka ord Du använder,en
  on och off knapp behöver vi alla ha.
  jättefin butik Du har,lycka till med allt.
  kram

  SvaraRadera
 12. Vilken dröm du förverkligat! Butiken är så vacker. Häftigt att några ord på en bonad kan få ett så pass bestående intryck. Det är så roligt för jag har faktiskt en bonad själv som ger samma inspiration, texten lyder; Var än dig livet ställer, var redo när det gäller, med hjärta, båg och hand.

  Ha det gott!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 13. Tankvärda och befriande ord...har följt din blogg länge..tycker den är underbar och är bara så less att jag bor låååångt ifrån butiken..men nu har jag iallafall skaffat en egen blogg om vårt liv i 1800-tals huset..angående att ta steget..KRAM KRAM

  SvaraRadera
 14. Du är en mycket stor inspiration för mig!

  SvaraRadera
 15. Vilken fin väggbonad och så sanna ord! Och vilken härlig gårdsbutik=)

  SvaraRadera
 16. Wow, så häftigt med bonaden! Du har verkligen gjort det bra och som sagt det är lätt att tänka på vad alla ska tycka och tänka osv. .och skylla på saker men tar man inte tag i det man vill så ångrar man sig kanske och möjligheten kommer inte igen! Man börja ju inse att man blir äldre oxå och ska man orka och ha energi så får man nog sätta fart på saker! :)
  Hoppas och tror på fortsatt succé med din underbara butik!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Ja, det gäller att våga ta det där klivet och hoppa. Allt för många går och drömmer om något men inte vågar pröva. Behöver inte vara ett jätte steg men man ångrar oftast bara sånt man inte gjort.
  Så friskt vågat, hälften vunnet!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 18. Va mysig gårdsbutik & vilka härliga bilder!
  Det är första gången jag tittar in & vilken härlig & ispirerande människa du är & härlig blogg...
  Det är synd att jag bor så långt ifrån annars hade jag tittat in idag!

  Kram
  Lena

  SvaraRadera
 19. ..."det här är bara början, det här är mycket större än du tror... tralalla.." såsom den där dansbandslåten ju;)

  Din butik är ju bara för läcker, åh så välfyllt med fina saker, ett supersortimnet ju, vilken succé, klart detta är ju din grej och bonaden är också DIN!

  Fortsatt lycka till så ses vi nog som sagt framöver;) Mari.

  SvaraRadera
 20. Hej Eija!!
  Ja visst känns det underbart när man vågar sej ur alla tänk om o alla måsten....
  Det finns så många underbara människor där ute som hjälper en på vägen med alla underbara ord och handlingar.hade aldrig trott detta för ett år sedan...
  Och jag vet att det kommer att gå suveränt bra för dej i din underbara butik...
  Och det är alltid lika roligt att kika in här på din blogg.
  Kram Therese (herbretantik)

  SvaraRadera
 21. Vilken härlig blogg och vilken tur att jag hittade hit! :) Dina tankar i det här inlägget är bara SÅ bekanta. Huvudet är fullt av drömmar, planer och fantasier, men skeptiskheten och de negativa tankarna är så svåra att överkomma. Det är väl någon form av brist på självförtroende. För vissa går det lättare, för andra blir allt bara en dröm.

  Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...