fredag 6 december 2013

Tunnbrödsbak på Norrfrid


Nu var det länge sen vi bakade tunnbröd vid bakugnen i källarvåningen på Norrfrid. Anledningen är ju att bagarstugedelen används som butikslokal och där är det julpyntat och fullt av varor från golv till tak. Ibland har vi även fikamöjligheter just här vid bakugnen och köksdelen. 


I vintras hade vi besök av fotograf Carina Olander och stylisten Anna Truelsen där de dokumenterade vårt tunnbrödsbak. Vi är inga proffs på detta som de flesta norrlänningar som ofta har sina egna recept och specialmetoder. Glada amatörer är vi men har blivit rätt så duktiga vid ugnen genom träning. Här står min man och kavlar med kruskaveln innan tunnbrödet ska in i ugnen


Smör, Ost och goda marmelader smakar gott till tunnbrödet. En äkta norrlänning skulle absolut sakna getmesen här,
men för oss själva går mesen bort!

Tunnbrödsreportaget finns nu i tidningshyllorna i Gård&Torp, både på omslaget och inuti!

9 kommentarer:

 1. Ser mysigt och fint ut hemma hos Norrfridarna :-)

  Här firas självständighetsdag och ni har rötter härifrån så trevlig självständighetsdag åt er med!

  Njuter av frukterna av mitt slit, som känns i axel och arm, av att mitt fina vitrinskåp nu är färdigt. Vilken ynnest att ha det hemma hos en och speciellt när det är min farfars mors skåp, han född 1899 vila i frid kära Alexandra jämte farfar Valdemar så har det väckt nyfikenhet till livs över dennas liv under tiden hon fanns och hur det var att leva då. Finnes på photobucket om du vill kolla! Beslagen köpta på Lundagårds webshop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så roligt med föremål med en historia bakom, speciellt om det gäller ens egen släkt! Lundagårdsbeslagen passar suveränt fint till din byrå! Glad självständighetsdag till dig med Eva!

   Radera
  2. Japp de är perfekta på mitt vitrinskåp!

   Radera
 2. Ser så mysigt ut, har läst det fina reportaget i gård och tprp!
  Önskar dej en fin Advent
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 3. Helt magiska bilder. Hon är verkligen superduktig Carina! Jag ska absolut ge mig ut och leta tidningen i helgen. Ha en fin helg! Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Så gott det ser ut!
  Och Norrfrid är så vackert att man blir tårögd.
  Ljuvliga bilder!
  Kram från ett kallt och blåsigt Skåne.
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Hej! Hittade erat jättegoda tunnbrödsrecept i Gård och Torp,så i helgen har jag min syster och min dotter bakat tunnbröd.Det var lättkavlat och blev supergott.Tack för det.Irene

  SvaraRadera
 6. Men åh så roligt Irene att du berättar detta och att vi kunde inspirera dig till tunnbrödsbak. Det är ju så kul vänner emellan!

  SvaraRadera
 7. Ser underbart gott ut! Jag äter vanligtvis med getmese till men nu fick jag ny inspiration att nästa gång pröva med marmelad och ost :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...