söndag 19 september 2010

Djur + inredning = sant

Livet på landet

Förutom att ha en passion för gamla hus och dess inredning, klappar mitt hjärta också för ett annat slags lantliv....

fåret Maja kollar in i kakelugnen
...ett liv nära djuren, bondgårdsdjuren....

I Gunillas famn vilar hönan Vitsippa
Dessa ljuvliga, underbara bilder kommer från Sköna Hem.....
Oemotståndliga, eller hur?

Doris tar en tupplur
Hade jag mer tid, skulle jag hålla bondgårdens alla djur på gården, en omöjlig ekvation i dagens samhälle......

Svea kommer med mjölk
Men några djur till ska det allt finnas tid till....

Staffan var en stalle...häst!

Vem det är som flyttar in hos oss idag, får ni se senare!

12 kommentarer:

 1. Nej men gud jag dör, en djurgalning som mej får hjärtflimmer av såna här bilder, guuud va gulligt, vilken miljö, och Doris i sängen, vilken goding, som matchar inredningen,och så fåret Maja, jag som har egna sommarfår och min Lubbe var ofta in i köket och hälsade på, det är ju så otroligt trevligt med dessa varelser, svårt att äta upp dem sedan, jag kan varken äta får el gris längre... men oj så vackert ni bor, inte klokt ju, vilket hus och vilket jobb ni lägger ned, ni är duktiga, mycket snyggt!

  Nej, jag jobbar inte som lokförare, däremot har jag jobbat som tågmästare sammanlagt runt 20 år, men på den tiden annonserade vi ut nästa station själva muntligen i vagnarna, ( så länge har jag jobbat: ) el via högtalarsystemet. Bilden du såg var just på sträckan mellan Sthlm-Göteborg, kul minnen....i dagsläget brukar jag jobba med samma sak med stationering i Jämtland men hur det blir kommande vinter vet jag ej men jag älskar jobbet även om jag de sista 5 åren har altenerat det med resesälajre och inredningssäljare, nu fick du all fakta om mej:)

  Ha en mysig söndag i ert vackra hus och tack för ett fantastisk kul, gulligt och trevligt inlägg! Mari.

  SvaraRadera
 2. ..kikade igen , såg att bilderna var fr Sköna Herm, det var ju en lättnad: ) ha, ha, men lika kul att se ändå, JUST så vill jag också leva, jag håller med dig, djur + inredning = sant!!
  Och ERT hus är lika förbaskat snyggt!

  SvaraRadera
 3. ...ursäkta, nu börjar jag bli dryg men vilket nummer är detta ifrån, finns det ute i handeln nu tro??

  SvaraRadera
 4. De söta bilderna i inlägget kommer från Sköna Hem nummer 7/2004. Mycket fina reportage rakt igenom i det numret, väl värt att grävas fram ur gömmorna!
  Tack för de uppmuntrande orden, Mari!

  SvaraRadera
 5. Hej! Hittade din blog av en tillfällighet och började läsa. Jag bor med min familj och våra hästar, katter och hund på en gård där boningshuset är från 1800-talet och vi håller just nu på med att renovera vårt tak. Min dröm är liksom din att ha ännu fler djur, men den där tiden och orken ska också räcka till. Trevlig blogg du har och jag kommer med spänning att läsa om era projekt på huset. Hälsningar Ing-Mari

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Har missat flera fina inlägg hos Dig....Huset är så vackert;o) Jag älskar djur, nu har vi ju bara en hund och två katter, skulle så gärna ha fler! Vi har haft tre hästar som alla är borta nu, är sugen ibland på fler men de kräver en hel del...

  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Hi hi....vilka underbara bilder! Jag trodde det var hemma hos dig tills jag såg Maries kommentarer :)
  Här hemma har vi bara haft höns och getter inne. Hästarna har hållit sig i hagen....mja inte alltid då men de har inte varit inne i huset i alla fall.

  Rätt lustigt jag har också haft en sådan vit höna med halskrage som hette Vitsippa.

  Stämmer bra det att jag inte har så mycket olivträd. Köpte mitt första på över 20 år i våras och det är det jag har vid uteplatsen. Det andra köpte jag för några veckor sedan och det står inne.
  Har aldrig övervintrat några, men tänker att de ska få bo i vår kallfarstu. Där kommer det förhoppningsvis inte att bli så många minusgrader och det sägs ju att de klarar ner till 10 minus.
  Men jag har en känsla av att när jag plockar fram dem till våren kommer de se allt annat än fagra ut. Den som stått ute hela sommaren har växt massor och är så himla tät och fin :)

  Ha en fin vecka!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Jag trodde oxå bilderna var hemifrån dig!:)
  Vilka härliga, lite Astrid Lindgren över dom!

  Såg inlägget nedan om huset! Vilka vackra dörrar ni har!..och måste bara fråga..har ni ett torn mitt uppe på taket?? Såå fint!

  Ha en fin vecka! Kram

  SvaraRadera
 9. Nej nej, ni är för snabba, flickor, bilderna är tagna av ett proffs på Sköna hem....lite svårt vore det att dra in baggen till vardagsrummet för en titt på kakelugnen, hi hi! De enda djuren som bor inne är hundarna och katterna...hönsen försöker komma in ibland om man glömmer stänga ytterdörren!
  Däremot huset med tornet är inte vårt, den la jag in som inspiration o motivation så att man ska orka fortsätta med måleriet nästa säsong, fina snickerier på det huset....däremot är den fotad av mej! Tar ofta bilder på fina hus, ber mannen göra halt med bilen och så knäpper jag....är inte ni lika tokiga? Älskar torn, det byggde vi till förra huset...dock blir det inget torn där vi bor nu, vi har yta så det räcker!
  Tack snälla ni för era kommentarer och visat intresse, jätteroligt är det att få respons!

  SvaraRadera
 10. Jag håller med de andra, det ser för mysigt ut med alla djuren inne i stugan. Sanningen är förmodligen en annan...
  Men vem vet jag kanske provar och plocka in ett av fåren, någon av hönorna eller en and och toppar med grannens katter tillsammans med vår egen Hasse ;-)

  SvaraRadera
 11. Du har nog förstått att ert vackra hus klappar lite extra i mitt hjärta, är riktigt tacksam och glad att ni har tagit hand om en av de Ångermanländska gårdarna. I mina drömmar flyttar jag hemöver emellanåt, till en gård som denna.
  Djur kan man ju inte leva utan, skulle gärna ha en hel drös runt mig.
  Jag har min trogna följeslagare till katt, vi gör det mesta tillsammans här hemma....fast han är inget fantast av datorer!

  SvaraRadera
 12. Åh jag skulle gärna ha en gris i sängen... eller OK det är nog chamrigast på bild. Men jag skulle gärna ha en gris i alla fall.

  En anka under köksbordet har jag däremot haft för ett tag sedan när ´drren fick stå öppen.

  Det gällde att mota ut henne utan att skrämma henne att börja flyga omkring.

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...