torsdag 4 juli 2013

Älskade trasmatta
Trasmattan är verkligen en matta som gör sig precis överallt - till och med i finrummet eller i salen på  norrfrid B&B passar den in som om den alltid bott där. Hittade flera riktigt långa och fint mönstrade på loppis där de ofta säljs för skamligt låga priser! Det måste ju betyda att efterfrågan är liten vilket jag personligen tycker är mycket märkligt...

Just denna matta har någon väverska med god smak komponerat ihop av naturfärger - skogsgrönt, dovt blått, bruna och sandiga toner sida vid sida. Helt underbar framför trågsoffan med klädsel och kuddar i linne och säckväv....

11 kommentarer:

 1. Verkligen vacker trasmatta!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om att trasmattor passar in överallt och priserna är låga. En bekant till mig berättade att en man skickar containers med bara trasmattor till USA, där får han mer än bra betalt! Nu för tiden är det inte många som väver så högarna med mattor på auktioner eller loppis kommer att bli färre. Härliga färger i den du visar!
  Grattis också Eija till medverkan i Sanselige Rom, det blir spännande att se boken!

  Ha det gott i sommaren!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 3. Trasmattor är min grej. Letar mattor alltid på loppisar och härnere i Blekinge är det ont om mattor, tyvärr.
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker trasmatta du har hittat! Den passar perfekt till både soffan och tapeterna! Här har vi trasmattor i nästan hela huset. Skulle inte kunna tänka mig något annat! Mattorna kommer allihop från släktingar som har vävt, och en del av dem är ärvda, andra presenter.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Ja men herregud vad fin det trasmattan var! En av de finaste jag någonsin sett! I mitt hem är trasmattor de enda mattor som finns, med undantag i barnens rum.

  Kramar Johanna

  SvaraRadera
 6. Åhhhhhhhhhhhhhhhh den var fin!
  Önskar dej en fin Helg!
  Kranar Kathrine

  SvaraRadera
 7. Trasmattorna är fulla av minnen och de berättar en historia för den som har fantasi nog.
  Varje färg, var rand har sin historia, åtminstone om mattan är gammal, från den tiden då inget fick förfaras och slitna plagg och textilier fick nytt liv som mattor.
  Därför älskar jag trasmattor.

  SvaraRadera
 8. Älskar också trasmattor! Har inte så många ännu, men jag jobbar på det. Letar på loppis och får av släktingar ibland.

  SvaraRadera
 9. Nydelig fillerye som vi sier i Norge. Jeg er også veldig glad i filleryer og vever de fortsatt, om enn på en litt annen måte......
  Fin sommer til deg!
  Hilsen Signe.

  SvaraRadera
 10. Hei, her kjem ei helsing frå Norge. Har fulgt bloggen din ei god stund. Er så imponert over det pågangsmotet du viser. Det lyser gjennom at du ynskjer å fylgje dine draumar- leve av garden og bed and breakfast!Så fint det er blitt. Du har ein god smak, ikkje noko fjas og billig pynt. Heller det ekte og naturtro. Det var ein god ide at du og 2 andre bloggvenniner besøkte kvarandre og skreiv om inntrykkene de fekk. Det var ein veldig god reklame for din bed and breakfast. Vart nysgjerrig og har fått ein ide om kanskje å besøke deg! Fortsatt lukke til med alt du bedriver! (Ps, blir også veldig inspirert når du skriver om DIN VEG mot å bli sølvstendig næringsdrivande, motgang du kjenner på og medgang som gir deg nytt pågangshumør).

  SvaraRadera
 11. Vacker matta. Jag älskar trasmattor!
  Har skickat mail till dig, har du sett?! ;-)
  Kram JOhnna

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...