torsdag 7 mars 2013

Designe keramik

 

På öppet hus på Norrfrid stod min vän Lisbeth och visade upp sin nydrejade keramik i salen. Hon är helt otroligt duktig på det här med att skapa ur lera ska ni veta!

Ni känner säkert igen henne från bloggen Designe som var en av de första bloggarna jag började läsa, långt innan jag själv ens hade tanken på att starta en egen....

 

Här ett gäng äggkoppar passande till påsk, går även använda till värmeljus

...upptäckte som nyinflyttad att den här bloggerskan bor bara ett stenkast från mej och bestämde en date med henne - och på den vägen är det! Sen dess har vi gjort ett antal resor, fikat och promenerat tillsammans!


vitlöksrivare med en söt liten "spiral" i botten


massor av tallrikar i olika storlekar i vit lera och härliga tryckta mönster


gula citroner i dukningen blir som utropstecken!


såååå fina stora ljusmanschetter med spetsduksmönster


vårgröna servetter med servettring i keramik. Designe-koppar samlar jag på - så goda att dricka ur och med den rätta tyngden i handen!


Åh så läckert komponerat hennes bord var!


Här har vi krukmakerskan med sin vårkollektion som jobbat två nätter innan för att vi ska bli klara för visning av B&B....Lisbeth ser ändå alltid fräsch ut! Och så skicklig keramiker hon blivit på så kort tid - det är inte ens ett år sedan vi på vår livsnjutarresa HÄR bestämde oss för att starta med våra verksamheter. Hem kom vi med våra loppissaker, en drejskiva och en gigantisk keramikugn pressad in i en vanlig personbil...ingen förstod hur vi fått plats med allt men det måste ha varit meningen tänker jag!

Kika nu in hos Lisbeth HÄR för att se på mer keramik och vill ni få kontakt med henne - kanske lägga en beställning - nås hon på mail: designesepost@hotmail.com


8 kommentarer:

 1. So beautiful in white! You are a perfect team! I wish you a nice week and a lot of inspiration! With love, Geli

  SvaraRadera
 2. hej å Lisbets sida ser man bilder från ert sovrum Undrar över lakanen Var kommer de ifrån

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carina! Visst är de underbara lakanen, så mjuka i linne! Lakanen kommer från Axlings vars produkter norrfrid gårdsbutik är återförsäljare av! En del av deras produkter ligger i webshopen www.norrfrid.se och resten som handdukar och bäddlinnet kommer att läggas in där också, så fort tid finns! Välkommen att kika in!

   Radera
 3. Hej Ejja!!
  Så underbart det låter när du berättar om mötet med din vännina,
  två kreativa duktiga kvinnor vars vägar korsas och som blir till två nya företag....
  Underbart!!Att jag kommer att komma till dit BoB det är en sak som ä säker,frågan är bara när...
  Kram Therese (herbretantik)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Therese! Vad roligt det skulle vara om du kom och hälsade på oss i Sollefteå! Har hört så mycket gott om er lilla butik också! Hjärtligt välkomna till Norrland, när som!

   Radera
 4. Åh! Vilka underbara och driftiga kvinnor ni verkar vara! Båda två. Så härligt att läsa så här på självaste kvinnodagen!
  Så himla fint att inspireras av andra starka kvinnor som följer sina drömmar.

  Själv är jag "bara" 22 år och förväntas göra en framgångsrik karriär och resa världen över och inte slå mig till ro, men innerst inne drömmer jag faktiskt om just det livet du verkar leva - en stor gård i någon vacker del av landet, omgiven av vacker natur, med en egen verksamhet och mina käraste på ett och samma ställe och några fyrbenta vänner.

  Ni är så duktiga!

  Ha en himla mysig helg nu,
  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...