...i butiken, den sista plåthönan som letar efter ett nytt hem! Perfekt för dig som drömmer om att ha egna höns men som inte har möjlighet till det just nu....finns att klicka hem HÄR
För övrigt kom jag nu på att jag inte alls gjort några inlägg om våra gårdshöns. Ni vet kanske inte heller att räven hälsade på oss i ett obevakat ögonblick, och tog då alla våra höns förutom tuppen och den äldsta hönan i flocken....hon är klok och har lärt sig genom åren hur man kommer undan rävkäftar! Sen dess har vi kläckt fram några kycklingar av ägg vi hade kvar, samt köpt in kycklingar. Bruna Lohmann är det denna gång. Vi vill ju ha många ägg till fikets bakverk och till B&B. Och även för försäljning!
Väntan har varit lång, men igår hittade jag återigen ägg i redena i hönshuset! Jippiii äntligen RIKTIGA ägg! Nu ska här bakas!
xxxEijaxxx
Åh så mysigt! Hade höns när vi bodde på landet och skulle så gärna vilja ha igen, men har ingen som kan hjälpa mig om de blir sjuka...
SvaraRaderaEgna ägg är det inte mycket som slår! :)
Kram
Förlorade också några höns i mitten av sommaren till räv eller hök. För ca en månad sedan hämtade jag ytterligare tio småledsna hönor. Till en början fick jag bara 1 ägg/dag från dem. Nu är de betydligt gladare och ger mig 3-4 ägg/dag. Underbart! Totalt 7-8 ägg/dag. Lagom många till oss och några säljer jag på jobbet, eller ger bort i present! Hoppas att räven håller sig borta nu!!! Kram
SvaraRaderaHej Nellie! Ja, jag vet ju att du är en hönsräddare av överblivna "gamla" värphönor från något hönseri. Sådant värmer, annars hade de säkert kasserats och malts ner till djurfoder tänker jag, när de gjort sitt för hönseriet. Då är de väl endast ca 2 år gamla har jag läst? Rena ungdomen i hönsår räknat och de har mycket kvar att ge...nästan ett ägg om dan per höna, det är gott det!
Raderatyvärr så får man inte använda egna ägg till bakverk som ska säljas i cafet äggen måste vara kontrollerade
SvaraRaderaDär har du fel, anonym. Så länge äggen upphettas i t ex ugn i bakverk är det helt OK att använda egna gårdsägg att baka av. Detta enligt gällande lagstiftning och kommunens samhällsbyggnadskontor. Vi har alla tillstånd som krävs för våra verksamheter, och det är en hel del!
RaderaHei Eija! En liten hilsen fra Norge! Har lest bloggen din lenge og fulgt deg og dine drømmer til du i dag har åpnet bed and breakfast og butikk. Lurte på om du i et innlegg kan fortelle litt mer om hvordan du opplever å "leve din drøm". Både de gode sidene men også litt mer om de utfordrende sidene med å starte for seg selv? Hvordan det går med bed and breakfast og om du har mange gjester her? Hvor kommer de fra? (Jeg har som mål og komme og besøke og overnatte der!). Hva har vært mest utfordrende i denne perioden? Takk for at du deler! Hilsen Anna
SvaraRaderaHej Anna!
RaderaTack för din kommentar. Att leva sin dröm är en berg-och-dalbana av hopp, glädje och även en hel del bekymmer och huvudbry förstås. Men ger samtidigt en enorm frihet och tillfredsställelse, då man äntligen får använda dygnets timmar till något kreativt och skapande. Företagandet har gått över förväntan, men är också otroligt kämpigt stundtals då vi driver detta i norra delen av Sverige där folk överlag inte alls har samma sätt att konsumera som folk i storstäderna. Detta gäller för gårdsbutiken. B&B har gått över förväntan ända från start! Det krävs mycket vad gäller tillstånd och brandskydd och annat och det är en stor investering. Där ligger det svåra tycker jag! När de hindren är övervunna är det bara att köra! Till oss kommer folk från hela världen verkar det som! Ni är mycket välkomna att övernatta hos oss framöver. Då får vi "språkas" lite mer!