lördag 31 augusti 2013

HISTORY


Fick flera bilder mailade av en man som har många fina minnen från huset som vi nu kallar Norrfrid. Han och hans fru övernattade på B&B och hade en riktig nostalgitripp. Åh vilket trevligt par!

Denna bild är tagen 1940 framför huset, och man slås av hur öppet det ser ut att vara kring huset. Då kunde man se ner till älven. Den utsikten skyms idag av planterad gran.

Vi visste att det inte funnits någon balkong på verandan från början och därför har det funnits tre fönster på rad. Vi visste också att ytterdörrens pardörrar haft överljus. Det falsade plåttaket finns också kvar under den svarta korrugerade plåten som är sitter på taket idag. Här på bilden är inte heller nedervåningens fönster utbytta mot treglas. Fasaden är ockragul med ljusare knutar, det skrapade vi fram då vi skrapade av den vita plastfärgen från husfasaden för fyra somrar sedan.


...från det här


...till det här


...och nu det här!

6 kommentarer:

 1. Det är väldigt intressant med sitt eget hus´ historia. Jag har också tänkt att forska lite i vårt gamla hus. Jag hittade en bild på det i en gammal upplaga av "Gods o Gårdar" från Kristianstad län. Den var tryckt nån gång på 40-talet. Ert hus har verkligen blivit fint. Det är också spännande att följa renoveringen av ert nya hus. Ha en trevlig helg! /Ing-Mari

  SvaraRadera
 2. 1940, kors, man nästan ryser då men ser gänget framför Norrfrid, och så vackert och varsamt ni renoverat, balkongen ni satt det ser ut som om den alltid har suttit där, även om den inte har det......

  SvaraRadera
 3. Kul med en Gård med historia bakom:)
  Det ör häftigt med alla dessa gamla hus med många minnen
  vi här också fått vilder och flygfoton över gården hur det var...

  Så fint ni har jobbat! .ska bli kul att få följa er renovering ! Ha det gott

  SvaraRadera
 4. Visst är det fantastiskt med äldre hus och deras historia! Även vi har fått veta mer om vårt hus, kommer ett speciellt inlägg hos mig om det snart.

  Ha det gott!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 5. Helt underbart! Så häftigt att se det gamla fotot med den tidens människor! :) Håller med Nordingården att det ser ut som om balkongen alltid funnits där! Så fint! :)

  SvaraRadera
 6. Fick flera bilder mailade av en man som har många fina minnen från huset som vi nu kallar Norrfrid. Han och hans fru övernattade på B&B och hade en riktig nostalgitripp. Åh vilket trevligt par!
  website design and development in canada ,
  web developer designer vancouver ,

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...