onsdag 26 december 2012

God fortsättning!

God fortsättning mina vänner! Hoppas ni har det mysigt i stugorna och bara mår gott! Tusen tack för alla god-jul-hälsningar både på bloggen och på facebook!

Här har vi de allra bästa förutsättningarna för skön julavkoppling: massor av snö faller ständigt, det är lagom temperatur för sköna promenader, mycket mat i kylen har vi och stor soffa med många kuddar och filtar - kan det bli bättre?

Foto: Lotta - Fyra årstider

Har nog aldrig haft lika kravlöst som julen i år - trots att fem barn brukar innebära en betydande mängd julklappar och mycket om och men så hade klapparna fixats i god tid, julskinkan tillagades (från egen gris) mat och godis inhandlades, granen höggs och pyntades, julblommor och kransar från gårdsbutiken stod för dofterna, och så var det liksom klart att börja fira! Ingen mening att stressa för julen kommer ändå....

...somnade på soffan julaftons kväll och vaknade på juldagen tio timmar senare. Jag var nog tröttare än jag trodde ;) Åt lite och somnade om zzzzzzzzz.....

Nu är det bara ladda batterierna som gäller och avnjuta de första lediga dagarna sedan augusti (det ÄR tufft att starta eget!)Fast visst hade jag lust att öppna åt er kunder som ringde idag och undrade om ni kunde komma besöka gårdsbutiken. Jag fick riktigt bita mej i tungan för att kunna säga nej för jag tycker ju att det är så roligt att ni vill komma...förstår att ni är många hemvändare i trakterna som vill besöka butiken och på fredag har vi öppet som vanligt! Och naturligtvis även lördag-söndag. Till helgen ska jag satsa extra mycket på fikabiten också.Baka gulaste sockerkakan av egna ägg för nu har hönsen börjat värpa! Ni är hjärtligt välkomna!

Men nu är det snart dags för en tupplur igen....

19 kommentarer:

  1. Det låter som att du har haft en riktigt härlig jul, med dina nära och kära. Nog var det dig väl förunnat att få ladda om batterierna efter den händelserika hösten. Det har varit så roligt att få följa med på alla härliga förändringar, och jag förundras ofta över vilken kreativitet och vilken energi du och din man besitter!

    God fortsättning på julen och ett gott slut på året önskar jag dig!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. Detsamma Anna-Karin! Hoppas du också kan ligga i soffan och äta praliner! Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Svar
    1. Ja, jag har alltid tyckt att mellandagarna är i topp av alla dagar på året! Bara hasa runt i pyjamas och göra INGENTING! Så skönt!

      Radera
  4. Låter som du haft en härlig jul..god fortsättning!

    Kram Marina

    SvaraRadera
  5. Detsamma Marina! Nu kom jag på att jag ska maila dig! Det var länge sen!

    SvaraRadera
  6. Skönt m ledighet! Håller med om att d är som bäst dessa dagar efter julafton å få mysa å äta gott! Förstår att d tog emot å ha stängt i butiken men jag tycker du gjorde helt rätt i att va ledig å va med familjen!

    SvaraRadera
  7. Joulusi kuulostaa ihan yrittäjän joululta, hih ;D Ihana että olet saanut rentoutua kovan rupeaman jälkeen.
    Rauhallista menoa myös näin välipäivinä sinne ;)
    Terveisin Maarit

    SvaraRadera
  8. Funderar ännu på detdär med att börja blogga men om du skulle vilja se lite av min värld kan jag mejla dig länk till min photobucket hur jag hittills ordnat lite lantlig shabby chic rustik i min lilla hyresfyra Eija ;-) Är nog lite urbana funderingar med i vardagsrummet men mina amerikanska drömmar tillika franska måste ju fram på ett eller annat sätt^^.

    Gott slut på året och njut av sovstunderna på soffan när de infinner sig, it's an order! ^^

    SvaraRadera
  9. Hello Eija! I think you had a very wonderful holiday on your beautiful farm. I hope you recreate yourself in the next days! Make some lazy days! It' s the best time of year for this! With love, Geli

    SvaraRadera
  10. Funderar ännu på detdär med att börja blogga men om du skulle vilja se lite av min värld kan jag mejla dig länk tillmin photobucket hur jag hittills ordnat lite lantlig shabby chic rustik i min lilla hyresfyra Eija;-) Är nog lite urbana funderingar med i vardagsrummet men mina amerikanska drömmar tillika franska måste ju fram på ett eller annat sätt^^

    Gott slut på året och njut av sovstunderna på soffan när de infinner sig, it's an order^^

    SvaraRadera
  11. Det låter som om du och din familj har tagit vara på julen och möjligheterna att bara få vara tillsammans, promenera, äta och sova. Dessa mellandagar, som är helt kravlösa, bär jag slapp klädsel som inte sitter åt någonstans, så skönt! I morgon ska sparken fram för även här nere i Dalarna är vägarna vita av packad snö, då brukar det gå fort!
    Jag önskar dig också en god fortsättning!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  12. ...det är tur du har en skön soffa;) Och så bra du sover- tillslut!!! Hoppas julen blev så mysig som du kämnde den skulle bli, nu kan du ladda ned, så du kan ladda upp för B & B- detta blir toppen!!! GOD FORTSÄTTNING Eija!!!

    SvaraRadera
  13. Kikar in för att önska dig ett gott nytt år och hälsa dig välkommen att delta i blogguppmaningen som kommer att pågå under januari/februari på min blogg.
    Hoppas du vill delta.
    Kram Sussie

    SvaraRadera
  14. Tittar in för att önska dig ett gott slut på det här året och ett riktigt Gott Nytt 2013!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  15. jag vil titta in och önska Dig ett Gott nytt år. nu har vi 2013.
    Nu går det undan,snart har vi påsken igen.Oj,Oj man hinner nästan inte med
    bland alla dekorationer,i går började jag arr plocka bort tomtar och troll.
    Visst är man lite konstig, ett jädra sjå innan allt kom på plats.
    i vilket fall som helst så börjar man om igen,nu med nytt årtal.
    En januari kram från /hajan

    SvaraRadera
  16. Härligt med egna höns och ägg med riktgt gula gulor...minns när vi hade höns förr..man blev bortskämd! Ha det gott..

    SvaraRadera
  17. Så herlige bilde :) Her har vi nesten ingen snø- men masse is og glatte !


    Godt Nyttår

    Klem Monica

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...