lördag 6 oktober 2012

Klovsta Lantbruk

Klovsta Lantbruk, så heter vårt nya företag på nya gården i Klovsta. Huvudproduktionen är nötkött och såhär skrev jag i broschyren där vi presenterar gården och vår produkt:


I juli 2012 tog vi chansen då vi fick frågan om vi ville köpa Håsteens lantbruk i Klovsta, beläget cirka en mil nedströms Sollefteå, på Ångerman­älvens södra sida. Nu skulle vi bli riktiga bönder minsann! Per och Ingrid tackade då för sig och vi fick äran att ta över en förstklassig köttdjursbesättning bestående av ett 60-tal djur av till största delen raserna Hereford och Red Angus. En mycket ansvarsfull uppgift som vi vill förvalta på bästa möjliga sätt!Jordbruket omfattar 30 ha egen mark och 37 ha arrenderad. Av dessa ligger 23 ha som permanent bete, 3,5 ha är naturbete och omkring 7 ha sås varje år med insådd i korn och/eller grönfoderblandning. Den övriga marken är slåttervall som skördas 1-2 gånger per år.

Självklart är all växtodling ekologisk och djurhållningen eko-certifierad.

Vi har målsättningen att djuren ska få leva ett så naturligt liv som möjligt. Det är stor skillnad på smaken på djur som föds upp på naturbete jämfört med djur som utfodras med industriproducerat foder. Därför utgörs våra djurs foder endast av gräs och örter under betesperioden. Markerna är naturliga betesmarker, skogsbeten, permanent vall på åker eller vallbete efter skörd. Vallskörden sparas i form av ensilage och hö för vinterns behov...


Ni hittar våra djur i hagarna runt Klovsta och Tjäll där de gör ett viktigt jobb med att hålla våra landskap öppna! Har man tur kan man få se stutarna eller "herrarna i hagen" på riktigt nära håll i Tjäll!

Köttlådorna av nöt vi säljer från gården eller hos Norrfrid Gårdsbutik väger mellan 19-25 kg, beroende på storleken på det slaktade djuret. Slakten sker på närmaste slakteri, Jakobsons i Nyland där köttet hängmöras väl och blir till hälften styckdetaljer och resterande färs i lådorna. Alla detaljer är vakuumförpackade och märkta, förutom färsen. Beställ din köttlåda i butiken eller per telefon för upphämtning eller leverans senare i höst för ett riktigt bra pris, 99kr/kilot!

XXX

Ni som vill beställa köttlåda kan göra ett besök i gårdsbutiken på Norrfrid som har öppet lördag och söndag klockan 11-17. 

Eller så ringer ni mig på telefon 070-35 15 777

Att maila går också alldeles utmärkt till norrfrid@hotmail.com!

11 kommentarer:

 1. Ni verkar leva er dröm - LYCKA TILL!!

  SvaraRadera
 2. Tänk att ni är där nu....
  Är så imponerad av er Eija!
  Ja, så läste jag då äntligen Lantliv igår och reportaget är sååå fint. Det är så mycket själ och känsla och jag gillar det så mycket <3
  Trevlig helg!
  Kram från Mia

  SvaraRadera
 3. Är så härligt när jag är ute och går och träffar på dessa ståtliga djur som går omkring i mitt fantastiska TJÄLL .

  SvaraRadera
 4. Tittar in och önskar dig en fantastisk helg, kram Maria

  SvaraRadera
 5. Lycka till med Klovsta och Norrbete. Nipakademin är ni också anslutna till antar jag. Vällovligt jobb ni och korna gör!!!

  SvaraRadera
 6. Äntligen i dag skall jag köpa rätt Lantliv om Er. Vad Ni är duktiga hoppas allt går bra nu,Lycka till med Klovsta. Skall bli spännande att följa,kan ju bara följa detta via bloggen.
  Hoppas Du orkar att ha den kvar med,jag tycker det är så härligt att följka.
  Jag bor utanför Norrköping så upp till Er kommer jag inte Kan ju inte be barnen att köra mig till Er.
  Det är för lång utfärd. ha det så bra önskar Hajan

  SvaraRadera
 7. Hej Eija!
  Så roligt att läsa din blogg!
  Jag är född i Ångermanland men är numera bosatt sen 12år uppe i Piteå.
  Blir så nostalgisk när jag läser din blogg.
  Så underbart att leva och bo på en gård. Känns långt borta nu men som liten var jag ofta i Prästmon hos släkt och vänner. Vi brukade sitta upp på kossorna och försöka få dem att gå dit vi ville:) Härliga barndomsminnen.

  Ser fram emot att följa och läsa dina inlägg:)
  Ha det gott!
  Jane

  SvaraRadera
 8. Kor är bara för mysiga....

  SvaraRadera
 9. Hej! Så kul att hitta hit och läsa om ert arbete i Klovsta. Mina farföräldrar gade gården innan Håsteens och min papaa är uppvuxen där. Jag har tillbringat massor av tid där som barn. Det ska bli kul att se vad som händer med gården i er ägo, kommer att följa bloggen mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt Ann-Catrin! Tror redan att jag träffat din pappa, han hade mycket historia att berätta om gården...ja jag kommer löpande berätta och visa bilder om våra göromål på den nya gården, så snart vi kommer dit...

   Radera
 10. Du har blivit en riktig lantis, du!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...