söndag 12 augusti 2012

Jordbad i MINA rabatter!Det är bara att konstatera att höns och fina praktfulla rabatter inte går ihop....när jag ställde min kryddbyrå som jag skrev om HÄR där hönsen som mest jordbadade flyttade de sin "jordpool" bara snäppet till höger om byrån. 

Så att ha välskötta rabatter till öppnandet av gårdsbutiken är bara att glömma. Att ha kluckande och krafsande sällskap vid fötterna är så mycket viktigare och trevligare än perfekta rabatter. Det tror jag ni besökare också kommer tycka!

10 kommentarer:

 1. Hej på dej! Hittade till dej,kul att läsa om hönor,måste nog kolla din blogg förstår jag...är på väg att skaffa hönor snart.Vi bestämde det när vi flyttade permanent till vår stuga som vi gjort nu.Men skule vara jättekul att få lite tips på bra hönras som värper bra...m.m/ Gunilla

  SvaraRadera
 2. Höns är härliga underbara trevliga mysiga:) Gissar att besökare kommer att älska dem!
  Skorpan

  SvaraRadera
 3. Jo, dessa höns tycker ju verkligen om att borra ned sig i jord. Så jag förstår att det valde din rabatt :D

  SvaraRadera
 4. Hihihi, låter mysigt det där;)

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Vi har samma problem i trädgårdslandet. Läste i "Nisse i torpet"s blogg att man kunde lägga luftiga kvistar över jorden. Hönorna behöver tydligen mycket utrymme för att sprätta och där det är trångt så ger de upp. Har dock inte testat. Tidigare år har vi stängt in hönsen i en liten utehage medan grödorna växt till sig, men i år har vi inte haft hjärta till det. Som du säger, hönskluck blir man lycklig av.

  SvaraRadera
 6. Sådant ska väl livet på en gård vara. Det låter härligt!

  SvaraRadera
 7. Haha, de är ju för härliga! Det ser så hemtrevligt ut när de trippar omkring där! Ja strunta i perfekta rabatter! Det har man inte tid att titta på när man har hönor och tupp att titta på! :)

  SvaraRadera
 8. Sicka busar;)
  Tror också dina jordbadare är viktigare än perfekta rabatter!
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 9. Ja, jag hade hellre haft sådana sötingar än att behöva rensa ogräs!

  Kram Therese

  SvaraRadera
 10. Haha! Du är inte den enda som har jordbadare i rabatterna! Fördelen är ju att de äter upp ogräset. Fast sedan äter de ju upp blommorna också mellan varven. Mitt lilla kryddland är numera hönsspa, och mellan citronmeliss och oregano ligger de och sprättar och tar sig en tugga av blommorna emellanåt:)

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...