söndag 8 juli 2012

Livsnjutarresan: Kafferep hos Sussi


Känner ni igen den här vackra leende damen?


hon som bakar så goda kakor och bakverk - inte bara sju sorter utan dussintals olika kakor att frossa på....


Och visst har ni sett den här vackra och gedigna entrén tidigare i bloggsammanhang? Ni kanske redan har frossat kakor inne i det här stallet som är ombyggd till en härlig livsnjutarplats?


Visst är det Sussi med bloggen Granne med Selma jag pratar om!

Sussi har tillsammans med sin man Raymond byggt om förutom deras vackra hus även stallet på gården till ren glädje - den vackraste stuckatur och listverk så långt ögat skådar till vackra gamla möbler och hantverk...

Härinne håller Sussi kafferep med jämna mellanrum.

Följ med in!


Först blir man slagen av ljuset därinne...rena rama ljusterapin med höga fönster som ger maximal ljusinsläpp! Och de vitmålade väggarna gör också sitt till...

Gamla möbler och ramar blir som utropstecken mot det ljusa


Det syns och känns att vi  befinner oss i Värmland - närmare bestämt Östra Ämtervik - Selma Lagerlöfs historiska trakter...


Då har vi entrat stallet och när ögonen vant sig vid ljuset börjar man se små detaljer - mårbackapelargoner i långa rader och vackert hantverk - bland annat av den HÄR damen som idag är vår Värmlandsguide och som ofta samarbetar med Sussi....mer om henne vår vägvisare kommer i senare inlägg


Helt betagen av allt det vackra tar det tid innan jag kommer på att det var dricka kaffe och äta bakelse vi skulle göra.....det är bara att välja passande kopp ur den här samlingen!


...och det är bara att välja var man vill slå sig ner också


Den vackraste värmekällan av dem alla värmer gästerna i stallet kulna dagar


vi väljer att slå oss ner här under syrenkronan, med MINST sju olika slags bakelser på fatet


Sussi och Raymond berättar historien bakom stallet och dess ombyggnation - hur viktigt det är att följa sina drömmar....livet är här och nu!


här en glimt av bostadshuset sett från stallets höga fönster över köksdelen


riktiga eldsjälar är de två, gillar återbruket av gamla vackra pardörrar och fönster


Ni kan tro att jag var lycklig och fulltankad av inspiration efter besöket hos Granne med Selma

Tusen tack Sussi för ditt trevliga bemötande,tänkvärda sällskap och kakorna - ja man var sannerligen i kakhimlen den här eftermiddagen!

Sussis hemsida hittar ni HÄR

15 kommentarer:

 1. What a place!
  I would go gladly to eat there!
  Greetings from Italy!

  SvaraRadera
 2. Mmmmmm blir så lycklig när jag ser bilderna och läser vad du skrivit. Det har varit fantastiskt att följa Sussie på den här resan - från dröm till verklighet. Hon är en eldsjäl som lägger sin själ i Stallet. Tänk att vi fick en stund tillsammans där. Det är jag riktigt glad för.
  Ha en bra dag!!!!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken dröm! Underbart. Va skönt att se att drömmar kan bli sanna. Blir inspirerad av dina fina bilder. Låt drömmarna leva ;)
  Ha det bra, Åsa

  SvaraRadera
 4. Hoppas kunna besöka deras underbara ställe i sommar.

  Kram Cattis

  SvaraRadera
 5. Åh så vackert hoppas kunna besöka dem med tiden!
  Ha en finfin söndag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 6. Bara så himla mysigt och vackert.Underbara bilder.Ha en underbar söndag.Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 7. Goa, underbara Eija! Tänk att vi träffades till slut. Vänner man bara "pratar" med över nätet dyker upp och är så verkliga att man till och med kan krama om dem. hade önskat att ni kunde stannat ännu längre. ett par timmar går så fort...

  jag hoppas vi ses igen och jag önskar dig all lycka till med DIN livsdröm. Kom ihåg: Den enda gången man ska backa är när man tar sats!

  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 8. Ser jättemysigt ut!
  Dit får jag åka nån gång :)))
  Kram kram, Carina

  SvaraRadera
 9. Nämen Eija....då har du ju nästan varit hemma hos oss i vårt sommartorp i Värmland! Synd att jag inte visste att du var på gång...hade varit kul att träffa dig igen! På onsdag åker jag upp till vår lilla gård som vi köpt i Torsberg, inte så långt från Östra Emtervik och Sunne.Vi ska tillbringa sommaren med att flytta in och fixa iordning så långt vi hinner. Och jodå...visst har jag varit och fikat hemma hos Sussie!
  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 10. Ååååh, jag smäller av så härligt!!! Vad är det för fantastisk resa/resor ni är på.... vilken grej att besöka så många fina ställen, att ta sig tid!!! Det är sånt jag römmer om men som ALDRIG blir av... önskar jag får ändan ur någon gång!

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Vilket ställe, det ser fantastiskt fint ut. Tack för all härlig inspiration du ger oss med alla dina fina bilder!

  Kram Therese

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga bilder. En gofika är aldrig fel. Nu vart jag sugen på bakelse också...
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 13. Så härligt inlägg och fina bilder! Finns ju hur mycket som helst!! Nu ska jag kika in till Selma med...Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 14. Så himla fint! Förstår att du vart fulltankad av inspiration och gosaker;)
  Kram

  SvaraRadera
 15. såå otroligt vackert och trevligt! Efter en fullspäckad dag med massor m inspiration landade vi hos Sussie i detta underbara stall! Vilken harmoni och ljusterapi! Vi blev såå avslappnade och harmoniska men även väldigt inspirerade! Och såå himla mkt goda kakor! Och så trevliga Sussie och Raymond var! Vilken kväll!! :) Njuter av dina bilder..jag har inte hunnit dit än i min rapportering!

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...