Saft-Majan som jag fick i present är nu min bästa kompis!
Saft brukar normalt vara lite bökigt att koka, ni vet man står där vid spisen och skummar av och vaktar så saften inte kokar över, häller kokhet saftämne genom silduken i den rangliga silduksställningen med rasrisk och med allvarlig brännskada till följd.
Med Saft-Majan är det slut på allt det där! Bara att hälla bären, rabarbern eller vad det nu må vara i Majan, låta koka (den sköter sig själv), och slanga saften i rena flaskor. Klart! Köksväggarna klarar sig ifrån saftprickarna också!
Såhär enkelt gör man RABARBERSAFT:
- Ansa rabarbern, skär i bitar som får vara grova, inget finlir behövs här!
- Släng i rabarberbitarna, ungefär 1 kg, en skivad citron och ca 3-4 dl socker. Häll vatten i nedersta delen av majan, det som ligger närmast spisplattan.
- Sätt på plattan, låt koka, sänk värmen när det kokar ordentligt i kastrullen. Låt puttra en halvtimme - timme tills rabarbern i majan ser ut som en gråtrådig massa. Då har all rabarber förångats och vitaminerna hamnat i mittersta delen av majan.
- Slanga i saften i väl rengjorda flaskor och voila! det är klart och man är fortfarande ren om fingrarna! Smaka av så det är lagomt med sockret.
Mmmmm detta blir sommar på flaska....
xxxEijaxxx
Mmmm...GOTT
SvaraRaderaMums så gott med rabarbersaft..en favorit!
SvaraRaderakika gärna in till mig och delta i min utlottning.
Kram Marina
Ja du, nu blev jag allt sugen på en sån du. Så smidigt.....
SvaraRaderaTänk hemkokt saft. Det är grejer det.
Vilken härlig bild på fåren när de står där på rad :)
Ja, och regnbågarna då....
Inser att jag missat mycket hos dig!
Ha en fin fortsättning på helgen
ÄLskade rabarber! Gott vid alla tillfällen!!
SvaraRaderaKram ELin