fredag 3 januari 2014

Lös och ledig

Underbara lata dagar har utlöst varandra den senaste veckan och jag har verkligen kopplat bort alla måsten, har låtit mobiltelefonen vara på ljudlöst och loggat mig ur alla nätverk som man annars är intrasslad i. Bara gått och skrotat och inte gjort något speciellt förutom bara varit i nuet. Älskar tiden mellan jul och trettondag för dess långsamma lunk och eftertanke! Ur detta föds alltid lust och nya idéer som man bara vill kasta sig in i!


Kom att tänka på att vid den här tiden på året, efter nyår ungefär har jag alltid känt stor ångest inför att återgå till vardagen, men inte nu! Har inte berättat för er eller överhuvudtaget gjort något större nummer för någon om att jag faktiskt inte kommer att återgå till kontorsstolen på jobbet som jag varit tjänstledig ifrån, utan har sagt upp mig från tryggheten med lön och arbetskamrater. Kanske för att jag själv inte riktigt trott att det kan vara möjligt eller att jag bara genom att säga det högt misslyckas med egenföretagandet....


Men så är det. Idag skulle jag säkert ha behövt infinna mig i kontorsmodulen om jag fegat ur. Det känns liiiite läskigt att vara sin egen lyckas smed i dessa tider då många går arbetslösa i våra trakter. Ibland känner jag mig smått bortskämd också då det kan tyckas att jag kastar bort många års utbildning och karriär. Men pengar och status får hela tiden mindre och mindre utrymme i mitt liv. Lantbruket, hemmalivet och egenföretagandet med Norrfrid känns tusen gånger viktigare och får bli min verklighet, utan skyddsnät och pengar men med ett lyckligt hjärta! Stoltheten över det man åstadkommit och frihetskänslan är oslagbar. Tänk att jag vågade! 


Och arbetskamrater har jag ju! Dessa krabater bland annat och min man hemmavid, inte på något bygge i Stockholm utan hemma på gården jobbandes med någon de tusen projekt som den nya gården verkar kräva. Här kan man inte rulla tummarna länge...


Och på Norrfrid träffar jag alla er underbara kunder med alla möjliga nationaliteter och intressen. Det kan aldrig bli tråkigt tror jag! Så senast måndag kavlar jag upp ärmarna och sätter igång med liv och lust. Det får bära eller brista för nu finns ingen återvändo! Ni följer väl med?


Saknar nämligen bloggandet och tiden då det kändes lustfyllt och kreativt att plita ner sina tankar och fota små vardagshändelser härinne. Dit vill jag tillbaka för inga andra medium slår bloggen i fråga kreativitet och förmedling av tankar. De andra kanalerna som facebook och instagram i all ära - de är bra för ögonblicksbilderna och marknadsföringen, men bloggen får gärna fortsätta att vara min lilla bebis som jag vårdar ömt! Ett av mina nyårsönskningar!

Hoppas nu 2014 blir ett riktigt bra år för oss alla! Vi hörs snart igen!

xEijax

27 kommentarer:

  1. Och jag hejar på dig! Helhjärtat!...underbara Eija.
    du ska se att det blir precis som du önskar, nu när du vågat släppa rädslan.
    Kärlek och all lycka, alltid ❤

    SvaraRadera
  2. Heja, det kommer gå bra! Och jag håller med, instagram och dylikt är trevligt men jag föredrar att läsa bloggar! :)

    SvaraRadera
  3. e' stato molto interessante leggere il tuo post.....ti auguro tutta la fortuna del mondo per la tua scelta....brava!!!
    un abbraccio, anche se non ci conosciamo!
    Annalisa
    http://shabbyloggettoripensato.blogspot.it/

    SvaraRadera
  4. Men oj vad spännande! Jag tror att du kommer klara dig galant nu när du står på egna ben. Stort lycka till och jag kommer absolut fortsätta följa din resa.
    Mvh Carolina.

    SvaraRadera
  5. Heeej! såå fina bilder på dig, Amanda och de andra djuren! :) Hoppas du har riktigt sköna dagar nu! Det kommer gå bra, det är jag helt säker på! :) Kram kram

    SvaraRadera
  6. Det är klart att jag kommer följa med på din livs resa! Så spännande även för oss andra som kikar in till dig:) Du är verkligen stark och modig och jag hoppas att jag en dag vågar göra samma sak, men just nu är jag nöjd där jag är!

    Kramar Johanna

    SvaraRadera
  7. Heja heja Eija! Kul att du ska ta upp bloggandet mer igen och stort Lycka till utan säkerhetslinor :)

    kram Pirjo

    SvaraRadera
  8. Jag tror att om man vet vad man vill och följer hjärtat så ordnar sig allt på vägen. Jag är inte orolig alls för dig! Modigt att våga gå din väg och du inspirerar oss andra att också våga det. Ha en skön ledighet! Kram Jenny

    SvaraRadera
  9. Grattis till det bästa beslutet. Jag är 64 år och tog tidigt ett liknande beslut. Jag har aldrig tjänat mycket pengar, men haft ett bra liv. Jag har inte en dag ångrat mej. Jag önskar dej lycka till !!
    Stina

    SvaraRadera
  10. Du är verkligen en inspirationskälla och en otrolig arbetsmyra verkar det som!
    Grattis och lycka till!
    Kram från Dalarna / Åsa

    SvaraRadera
  11. Åhhh vilket härligt inlägg!
    Så skönt att bara våga ta steget, du skall se att det kommer att gå vägen,
    jag önskar jag också hade modet att prova det ni gör.
    Önskar dej allt gott detta nya År
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  12. Jättebra att du fortsätter med bloggandet för jag kan ej följa dig via facebook då jag ej är medlem :)

    Tror nog det kommer att gå bra och med realistiska mål och din järnvilja finnes nog instrumenten som bär hän, kan nog komma svackor men ert koncept har nog det lilla extra, ett scenario som ur en svunnen värld att erbjuda och det ser inbjudande ut och att Norrfrid lever och inte är för modernt ger ju en flykt från hela ekorrhjulet för moderna människor och det behövs! Att få se levande djur och en som bakar bröd och hur en gård sköts är minsann värt ett besök och med minne för livet med sig hem!
    Keep up the good work och God bless <3
    kram, Eva

    Du har inspirerat mig i mitt hem för färgerna i sovrummet har valts med dina i åtanke och jag är jättenöjd med det jag har <3 och vitrinen jag restaurerade och annat lite gammalt, den bruna hyllan nu i hallen samt en liten vägghylla i andra delen av hallen samt en kaffekvarn som varit min mormors ger lite Norrfrid hemma hos mig ;-)

    http://s37.photobucket.com/user/eeeeeh/library/?sort=3&page=1 kolla själv !

    SvaraRadera
  13. Eja! Som du förstår tog jag steget du nu tar för några år sedan, många gånger (t ex när det förbaskade oranga kuveret kommer) har man frågat sig om man är riktigt klok, meeeem!! man ska leva här o nu, livet går som bekant inte i repris och det enda man ska ångra är ev det man inte gjort! Du med din fantastiska kreativitet och styrka kommer att klara detta hur bra som helst! Helt rätt beslut, och som du säger, man får nog ett fattigare liv rent ekonomiskt men ett så mycket rikare liv för övrigt! Stort, stort lycka till till dej och familjen med alla era projekt! Hoppas vi kan komma o besöka dej snart igen, men först är det ju Formex, kanske ses vi där i någon monter! Kram från Marianne/Himlen runt hörnet i Övik

    SvaraRadera
  14. Tror att vi alla mår bäst av att följa hjärtats röst!....säger jag som bytt väg fler gånger än jag kan räkna och alltid lärt mig något av det :)
    All lycka till er!
    Hjärtevarma kramar
    Birgitta

    SvaraRadera
  15. Duktiga du, det kommer att gå sååå jädrans bra för dig !! Du har det rätta drivet som man säger...och jag håller med dig att bloggandet är bäst, det fortsätter vi med. Kraaam fina du

    SvaraRadera
  16. Så fina bilder på dig och Amanda och minsann ser jag inte ett leende i hennes ögon, kanske hon vet ditt beslut. Så klart det kommer att gå bra! Mycket bättre än avsked av mannen varje vecka och sedan kontorsstolen för en säker inkomst. Nej, det här är värt mycket mer!
    Skönt också att du blir kvar med bloggen.
    Förmedlade en som var intresserad av fårskinnsfäll till dig (bra va?), hoppas det blev ett köp.

    Önskar dig allt det bästa!
    Varma kramar
    Cia

    SvaraRadera
  17. Jättehärliga bilder på dig och dina fyrfota vänner!
    Alltid lika inspirerande att kika in här, njuta av dina bilder och kloka tankar.
    God fortsättning på 2014 önskar jag dig.
    Kram från Skåne!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  18. Oj, vilka fina bilder! Önskar dig en god fortsättning på 2014 :)

    SvaraRadera
  19. Stort grattis till att allt gått så bra! Du har verkligen öga för det där :) I somras åkte vi förbi och hoppades att vi kanske kunde ha turen att träffa er och vila i ert fina bed and breakfast. Men ingen på gården och rummet var bokat. Hoppas du kan ta igen dig lite under ledigheten och komma igen med ännu mer härliga idéer! :)

    SvaraRadera
  20. Keep on blogging Eijha!!! Underbara bilder och DU är en av de klokaste människor jag känner, så intelligent OCH ödmjuk, och med stilkänsla- den kombination är unik, du har gjort sååå rätt och har sååå söta fyrbenta kollegor;) Njut av livet!!!!!!!!

    SvaraRadera
  21. Ett "h" smög sig in... hur som, du ÄR bäst!!!!

    SvaraRadera
  22. Klart du kan satsa fullt ut på Norrfridslivet med en sådan vacker natur, gård och miljö, både ut- och invändigt samt din enorma drivkraft och positiva energi! Ekonomiskt kan det säkert vara kärvt ibland men friheten är värd mycket. Önskar er ett riktigt fantastiskt nytt år!

    SvaraRadera
  23. Så inspirerande!! Och kul det du skriver om bloggen, saknar dina inlägg så snart de glesnar, så det lovar bra :)

    Kram Elin

    SvaraRadera
  24. Lycka till framöver! Du är fantastisk. Lika mycket eldsjäl nu som när jag skrev om dig för några år sedan.
    Stor kram

    SvaraRadera
  25. Härliga bilder! Ett stort lycka till i fortsättningen!

    SvaraRadera
  26. Härligt Eija. Ditt vägval var modigt och nödvändigt. Du är en biiiiig förebild.

    Kram, Lotta

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...