onsdag 20 februari 2013

Kött, bröd och återbruk


Helgen i gårdsbutiken....förutom att vi säljer inredning händer det ibland att vi tömmer området kring den massiva bakugnen och startar storbak. Det tar ett par timmar minst att värma ugnen men att få smaka på ugnsvarm mjuktunnbröd är himmelskt! Det uppskattas bland kunderna också...nu är det länge sen man kunde smaka på rykande färsk tunnbröd i fiket men det kommer igen jag lovar! Håll utkik HÄR och följ oss gärna om ni vill veta vad som händer på gården och när man kan smaka på pizza eller tunnbröd i fiket!


Den 17:e mars kommer vi att baka så det ryker härinne, en söndag då vi stänger butiken...det blir alltså inte för allmänheten den gången utan vi har ett lite annorlunda syfte med det storbaket ;) ...mer om detta spännande kommer senare!


Gjorde om några taklampor i gårdsbutiken...


Mitt hjärta klappar för återbruk....förutom att användas som odlingsklockor kan man även använda dessa glasklockor som lampskärmar - ursnyggt och annorlunda ovanför bakbordet!


på hyllorna vid vedugnen trängs porslin och användbara köksattiraljer med prydnadsfår och kotavlor...


Hittade dessa ursnygga kökshanddukar och köpte genast in de i sortimentet. Styckningscheman faschinerar mig och jag vill lära mig mer om hur man tillagar kött på bästa sätt. Eftersom vi även säljer egna nötköttlådor från vårt lantbruk i Klovsta i gårdsbutiken passar handdukarna in mycket väl tycker jag!

Överlag vill vi med tiden öka sortimentet i gårdsbutiken med mer egenproducerade varor, både ätbart, egenodlat och egenhantverkat. Det är det bästa för miljö och människa!

13 kommentarer:

 1. Har redan planerat ett besök hos dej i sommar !
  - Längtar ♥
  Kram/ Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt Anneli, nu blev jag varm i hjärtat!

   Radera
 2. Hello Eija! What a pity that I live so far away from you! I loooove your shop and your work! I wish you a good time! With love, Geli

  SvaraRadera
  Svar
  1. I wish you a good time too Geli. Maybe one day you have an opportunity to visit Sweden ;)

   Radera
 3. Låter hur bra som helst med egentillverkat! Lycka till med det och hoppas att riktigt många förstår det fina i att gynna producenter som tänker som ni - långsiktigt och hållbart. Ha en riktigt skön kväll!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din värmande kommentar! Vi fortsätter gärna med jordbruket, butiken och odling om det bär sig ;)

   Radera
 4. Mycket fina glasklockor, särskilt med ljusbollarna i! Jag har letat runt lite i webutiken men kan inte hitta dem där. Finns de inte att köpa?
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är Happy Lightsen slutsålda, fler kommer i höst har leverantörenlovat. Glasklockorna skickas inte med post, är så rädd att de går sönder i frakten (har tråkiga erfarenheter av det nämligen). Men de finns till salu fysiskt i gårdsbutiken :)

   Radera
 5. Man kan inte säga det nog många gånger-ni är fantastiska!

  Urmysig butik, blivande B & B, och allt annat du hinner med såsom blogg, fb,renovering av två hus,djur, barn annat jobb och bak!!! Kors, jag hoppas att allt faller på plats och går jättebra vilket ni verkligen förtjänar och en gång bara kan luta er tillbaka, i af ta ngn sovmorgon då och då;)

  HURRA för Dig & Er!!!

  Ursnygga saker till butiken som vanligt OCH passande!! Du har verkligen sinne för detta!!!

  Översjukligt djurvän som jag är vet jag att jag är känslig för att äta dem som gått på min gård men jag ser UPP till er som hittar balansen, för helt vegetarian vill jag ju inte heller bli utan vill verkligen stödja såna som er ( med såna fina diskhanddukar ;)Jag brukar säga, ska vi äta dem så det minsta vi kan göra och se till är väl att ge dem ett bra liv och en snabb död!( Jag hoppas kunna köpa enlåda kött av er med, kanske till sommaren..)

  Lycka till Eija,följer allt med spänning på FB och Blogg!!! <3

  SvaraRadera
 6. Skitsnygga lampor !!!! Gillar skarpt ! ;)
  Det ser helt underbart ut i butiken,va kul ! En njutning.
  Må så gott Eija !
  Kram Anki

  SvaraRadera
 7. Kuliga handdukar och lamporna blev ju toksnygga! :) Hmm...låter spännande med bakdagen! Tro va som är på gång?! *nyfiken*

  Kraaam

  SvaraRadera
 8. Så fiffiga lampskärmar, verkligen! Snyggt och personligt minsann=)

  SvaraRadera
 9. Haha, du har glasburkarna som jag söker efter, de snedställda godisburkarna som är så perfekta för värmeljus.Synd att det är så lång väg att komma efter en burk.

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...