fredag 11 maj 2012

Tassbadkar


Det gamla tassbadkaret har fått sig en omgång med linoljefärg - det blev klassiskt vitt trots att jag länge funderade på att måla karet mattsvart utanpå

Nu ska jag bara hitta på något att ha under tassarna så inte den rutiga plastmattan i badrummet går sönder. Kanske ett par små kakelplattor passar för ändamålet?



Det här karet har vi säkert ägt i femton år, den kommer från tiden då Blocket inte fanns och är köpt på en tidningsannons. Den hade vi i förra huset till en början tills badrummet där renoverades. Då fick inte karet plats i badrummet längre, så det ställdes ute i trädgården. Gissa om flyttgubbarna var fundersamma då jag bad dem bära det rostiga karet från trädgården in i flyttbilen (tillsammans med alla flyttkartonger innehållande inredningstidningar, loppispryttlar och porslin!)

xxx

Fredag igen - hej vad veckorna går fort men fredag har vi ju ingenting emot! Många projekt som legat i luften ska snart få sitt avslut, så det gäller att jobba hårt med målet i sikte i helgen! Hoppas på varmare väder förstås så att kökslandet kan förberedas för sådd. En massa papper ska sorteras och bokföras. Massor av roligt målningsarbete förstås, och så väntar vi på elektrikern som ska fixa elen i badrummet...

Vad vore livet utan alla dessa små projekt? 

Ha den finaste av helger,

hälsningar från tidsoptimisten och projektpåbörjaren Eija

12 kommentarer:

  1. God morgon på dig !

    Tack för dit svar ! ;)
    Det blir nog linoljefärg....
    Var hos våra vänner igår och dom har också målat med linoljefärgerna.
    Och det passar ju bra för mig för jag brukar alltid ta så lite färg när jag målar ;)
    Men man är lite feg ;)

    Så fint det blir med badkaret ! Är faktiskt lite avis ;)
    Tänk om man skulle hitta ett sånt ? ;)

    Härligt att ha massa projekt feamför sig ;)
    Jag jobbar imorrn bitti och söndag natt på jobbet och där i mellan ska det reglas ;)

    Ha en jätte fin helg ! Jobba lungt ! ;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det blit toppen fint med kakelbitar under ;)

    SvaraRadera
  3. Åhh så fint vilken dröm!
    Ha en fin Helg
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  4. Kakelplattor under borde funka, eller ngt i plåt/nickel kanske? Men det får inte rosta...hmm..klurigt men roligt "problem"
    Ha en bra helg!
    Skorpan

    SvaraRadera
  5. Sååå vackert badkar och så himla fint det kommer att bli! Ni är såå duktiga! Jag är så impade över allt ni hinner! Verkligen vackra tassar till badkaret! Du kommer säkert hitta nåt passande att ha under tassarna, det är ju du bra på...att hitta saker! :) Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag tror inte på kakel som skydd, det ser lite ofärdigt ut och det kan nog skrapa lika bra det med. Är de väldigt ojämna i botten? Annars har jag svårt att se att de skulle röra sig så mycket att de kan repa igenom plastmattan. Jag hade nog rekommenderat runda plastbrickor, vita eller genomskinliga. Vet du låten "im the fire starter" med prodigy? Den har jag i huvet ofta, fast då med texten "Im the project starter"... trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har sett att vissa lägger runda porslinsbrickor under tassarna för att skona golvet, de säljs till och med på utländska sajter men är det någon som vet hur man får tag på liknande brickor härhemma? De i plast går sönder, iallafall de brickorna vi hade under hjulen på vår Howardsoffa...
      Prodigy är perfekt dammsugningsmusik...Im the projekt starter, ha ha!

      Radera
  7. Vilket jättefint badkar! Är ny läsare av din blogg, men stormtrivs redan :-)

    SvaraRadera
  8. Renovera mera!! I löv it!!!!! Heja er!! Kram!

    SvaraRadera
  9. Hej
    så härligt vacker fast jag tycker det låter så snyggt med svart utsida....
    ha en härlig fixa helg
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  10. Mycket projekt blir det...& det gillar man ju ! ;) Badkaret är jättefint men klurigt problem att undvika hål i mattan. Själva har vi sotaren på besök som ska slamma & fixa rökgången till vedspisen. Ibland blir man så otålig & tycker att det går så sakta framåt men men det är bara att stå ut ;)
    Kuddarna har inte kommit ännu men de borde vara här på måndag ;)
    Ha en härlig helg !
    Kram Anki

    SvaraRadera
  11. Jättefint badkar. Jag är också tveksam till kakelplattorna, dels för att det nog ser ofärdigt ut men också för att (beroende på färg kanske) kaklet blir fläckigt av tassarnas rost. Kanske rostar inte era tassar nu när det är ommålat men vi har ställt in vårt badkar och jag målade inte om det och vi har fått rostfläckar under tassarna eftersom där ibland kommer till vatten. Jag har också funderat på såna brickor som till Howardsoffor men de i plast går ju sönder och sen vill jag inte heller att de ska stå med vatten kvar i så det borde vara något utan kanter. Annars står tassarna kvar i vatten om det runnit eller stänkt och då blir det ju inte bra. Ska bli intressant att se vad du hittar för lösning, kanske härmas jag! :-) Vi behöver nåt också men frågan är vad. //Sophie

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...