fredag 20 september 2013

Sovrumsstyling


Igår kändes det som att köksrenoveringen och allt annat går i snigelfart...ni vet då någonting är avhängigt av något annat och tredje innan man kan fortsätta. Nu ska vi bara hämta pärlspont till taket innan vi kan fortsätta med skåpen och lösa problemet med bänkskivor innan kaklingen kan fortsätta...vet inte vilken ända man ska börja...jajja inlägg kommer om det också. Men nu pausar vi med lite light sovrumstyling i Klovsta


Vårt sovrum i Klovsta som vi delar med lillkillen har ju ända sedan vi flyttade till huset varit avstjälpningsplats för kläder, tidningar, böcker, parlösa strumpor och massor av leksaker och gossedjur. Det blir ju lätt så innan man hunnit fixa förvaring till alla dessa saker. Lite synd då golvet är nymålat med pärlgrå linoljefärg från Ottosson och de tegelröda tapeterna som fanns här innan är nu övermålad med vit färg. Fint i all sin enkelhet.

Igår tog vi iallafall och rensade lite i sovrummet, bytte gardiner och fixade snabbt en sänggavel av ett par dörrar som drällde på kattvinden. Masoniten och all småspik rycktes bort från dörrarna först, och fram trädde ett par ekådrade spegeldörrar...man får ta tillvara alla de skatter man har


Mina skatter till inredningstidningar fick bo i de här snygga påsarna från House Doctor...de är av någon slags plastad och stark papp. Finns HÄR att beställa...


Ett fårskinn från vår egna besättning att sätta fötterna på när man vaknar, kartor och tapetrullar i en hög trådkorg av zink, se HÄR. Det lilla höga skåpet kommer från en auktion i somras, likaså retroradion. Otroligt bra ljud det är i den!


Den slitna kistan har följt med från sadelkammaren på Norrfrid. Slukar alla filtar och bäddkläder, så praktisk också att sitta på när man ska klä på sig på morgonen...sköna linnelakan från HM.

Rent och enkelt blev det, är inne i en period där jag vill plocka bort istället för att lägga till. Ovanligt för att vara jag som absolut inte brukar vara någon "less is more" - typ. och den nya sänggaveln gjorde att det inte längre känns som att någon stirrar på en bakom nacken genom fönstret då man ligger i sängen...

9 kommentarer:

 1. Vilket vackert rum, och tänk vad några egna skatter kan göra... Lyckat!
  Ha en skön fredag!
  Kram Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
 2. Åååh Eija, vilket vackert rum!

  SvaraRadera
 3. Jag beundrar din ork, Eija! Hur du tar dig an ett nytt jätteprojekt, parallellt som ni fortfarande fixar och grejar på Norrfrid.
  Det känns skönt att se att du iallafall har en vacker plats att ta igen dig på mellan varven. Där sover du nog gott!
  Hoppas du och de dina har en fin helg framför er.
  Höstkram från Skåne!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Tänk så galet snyggt så "lite" kan bli ändå. Följer dina inlägg och är helt förstummad av ert arbete och hur fint ni har. Skulle så gärna vilja sova en natt hos er på Norrfrid...någon gång kommer det att ske:)
  Kram Annka

  SvaraRadera
 5. Så smart sätt att hantera ett rum med många fönster! det är ju lite så i äldre hus med alla genomgångar, siktlinjer osv att det kan vara svårt att hitta en skyddad vrå...väldigt vacker lösning! hoppas på fler renoveringsbilder från köket, kul när det är naket och rått!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder från ert sovrum!
  Önskar dej en fin Helg
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 7. Underbart...
  Fint med dörrarna Kanske något att använda mina gamla grindar till
  Ha en skön helg

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt sovrum och vilket vackert golv! Ni får alltid till det så fint!

  Kul att radion fungerar, snygg var den oxå :)

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt vackert rum! Så snygga sängkappor, var kan man köpa?
  Vänliga hälsningar Maria

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...