onsdag 8 januari 2014

Pyttevinter

 








För första gången såhär års har vi ingen riktig vinter häruppe. Ingen snö, inga minusgrader. Bara blask och ishalka, något som jag förknippar med vintrarna i Sörmland.

Denna vinter har knappast några vinterkläder behövts. Den bästa investeringen har varit ett par isbroddar runt gummistövlarna!

Några enstaka dagar har vi haft snö som sedan regnat bort. Fort som attan har ungarna då ilat ut för att rulla snöbollar och snögubbar. Gubben har sett ledset ut efter några timmar bara och ramlat ihop under natten. En riktig grådaskig pyttevinter är vad det är!

8 kommentarer:

  1. Dimmigt, regnigt och +5 grader. Så har det varit hos oss också. Snö hade vi senast i början av december men på fredag lär det bli kyligt (-15 under helgen!) och snöbyar. Mörkern är värst men jag gillar att det är "varmt" och ingen halka. Visst skulle det ha varit fint om vi hade snö under jultiden men annars längtar jag inte efter den! Hundstackaren är dock alltid lerig och måste tvättas tre ggr om dagen men annars skulle jag gott kunna leva en "sörmlandsvinter".

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  2. 8+ och gråa skyar, skånsk vinter =) Väldigt vackra bilder ändå, vilken mäktig sockel huset har, mkt imponerande höjd. Och träverket på det huset, käre nån så häftigt! Pilastrar och kolonner i trä... Vilken färg ska ni måla det i sen? Var de ursprungliga målade som sandsten eller imiterade man puts? Känner inte till dessa trähus så bra. Skulle vara spännande hur ni ordnat för er därinne, i den bedagade skönheten. Man måste väl underhålla för att det ska överleva, men det är så vackert slitet och orört... Riktigt törnrosa-slott

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Så fina bilder på dina barn och vovven, ja du Här har vi ingen snö alls, det är regningt varje dag och grått!
    Jag är så less på detta gråväder,
    dom pratar om snö på Fredag får väl hoppas på det, så det biir lite vitt!
    Önskar dej en fin Dag!
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  4. Snögubben är charmig trots att den inte fick vara med så länge :)
    ...och STORT LYCKA till framöver med allt! Man ska följa sitt hjärta, då mår man som bäst och ni verkar ha flera ben att stå på i ert företagande. Tycker helt klart att du gjort ett bra val!
    Varma kramar!
    Birgitta

    SvaraRadera
  5. Men en söt snögubbe har ni fått ihop iallafall ! ;) Blir det någon vinter i år tro ? Det är riktigt trist väder ute, skulle vara fint med lite vitt...
    Må så gott !
    Kram Anki

    SvaraRadera
  6. Fina bilder trots gråvädret! Ja, jag förstår att barnen vill ha snö och så de födda under vinterhalvåret som jag brukar säga men för mej är det IDEL fördelar med snöfritt, inte bara jobbmässigt utan också skönt när man kör bil långt, ha lägre elräkningar, slippa skotta snö, känna glädje över att rådjur o andra djur klarerar sig bra och så kan man som jag skrev hos Lisbeth hitta grön mossa : ) :) Men jösses Eija, guuud så kul att övervåningen är på G, det blir ju bara så himla bra, som ett lantligt lyxhotell ;) Kors, ni ÄR duktiga!!!

    SvaraRadera
  7. Det kommer nog va!? Men visst lite av magin är ju försvunnen nu när julen passerat! Vackert bor ni i alla fall! Hoppas att nya året har startat fint! Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Spela roulette utan registrering och gratis. Spelet rekommenderas endast till svenska deltagare.

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...